Продукти

Търсене в сайта

партньори

кухни

Изберете език

Съвременни решения за офис бюрото

Бюрата са основна мебел в съвременния офис. Свободно стоящи, конфигурирани в групи с няколко работни места или трансформируеми, те напълно да следват новия начин на работа и предлагат максимален комфорт и ергономичност. Подвижни и лесни за присъединяване модули съпътстват бюрото. То се превръща в модулна система с огромни възможности за аранжиране, благодарение на богатата гама предлагани аксесоари.

Новите тенденции в бюрата за офис предоставят ефективни предпазни мерки срещу болките в гърба, причинени основно от работата пред монитора. Този проблем се решава чрез регулируеми мебелни системи, които поощряват активната промяна на позата при работа на бюро. Те обезпечават не само динамично седене, а така също преминаване от седящо в стоящо положение. Работни бюра, които могат да се регулират по височина за работа седнал и изправен, все още не са задължителни по стандарт, но лекарите са категорични, че по този начин се подобрява се физическото състояние на служителя и се увеличава възможността му за концентрация. Обратно, колкото по-дълго време работещият е в една от дете пози, толкова повече нараства физическият дискомфорт, който води до стрес и нетрудоспособност.

Затова лесната промяна на разположението на устройствата върху бюрото, както и на поставката за клавиатура и монитор са необходимост в съвременния офис.

Оптималното разположение на монитора дълго време е предмет на изследвания и различни дизайнерски решения. Първоначално беше прието, че мониторът трябва да стои по-високо от работната повърхност и се поставяше върху системното устройство. Днес изследванията сочат, че горният край на екрана трябва да бъде на нивото на очите или малко под него. Това е така, защото при гледане на обект, разположен над нивото на очите, се предизвиква напрежение в раменете и врата. Мониторът и клавиатурата трябва да бъдат разположени на една линия, за да се избегне завъртане на тялото по време на работа. Клавиатурата и мишката трябва да бъдат поставени под нивото на работния плот, за да може китките на ръцете да остават прави, а лактите да сключват ъгъл по-голям от 90 градуса. При работа дланите не трябва да се подпират и най-добрият начин да се постигне това, е чрез възможност за регулиране наклона на поставката за клавиатура. С оглед комфорта на служителя, се предлагат мебелни офис решения, при които служителят сам може да реши къде да стои мониторът с помощта на работен плот и плот за поставяне на монитор, които са подвижни спрямо носещата конструкция.

За по-добра организация на работното място се предвиждат допълнителни приставки, които се поставят върху бюрото и могат да бъдат оборудвани с тави за хартия, рафтове, поставки за медийни носители и други. С цел персонализиране на работната среда според нуждите на конкретния служител се предлагат и различни решения за необходимите принадлежности. По този начин работната повърхност на бюрото остава свободна за основната дейност. Оптималното оползотворяване на работното пространство е възможно в три направления – хоризонтално, вертикално и в дълбочина, чрез подвижни шкафове и чекмеджета с електронно задвижване.

Разнообразни варианти се предлагат и за поставяне на системното устройство – най-ценната офис техника, която съдържа важна и поверителна информация. Изключително функционални, те предпазват компютъра от повреди и замърсяване, осигуряват лесен достъп до кабели и портове, а дисковите и флопи устройства са в максимална близост до служителя. Решенията, при които поставката е прикрепена към конструкцията, спестяват място и улесняват почистването на пода.

Обезпечаването на силово и комуникационно захранване на работните места е от особено значение в съвременния офис. Иновационно решение е колоната за кабели, която се използва при свободно стоящи бюра и съдържа електрически блок, който може да захранва до 12 работни места на два принципа, в зависимост от отдалечеността на бюрата от колоната. Захранването става директно от нея (системата “хоумрън”) или верижно (системата “дейзи чейн”).

Различни приспособления се предлагат за съхраняване на кабелите, отвеждането им до работната повърхност и лесното боравене с тях, съобразно мобилния начин на работа и честите промени на конфигурацията на работните места в съвременния офис. Важно е решенията да бъдат икономически изгодни, многофункционални и след първоначалното полагане на кабелите от специалисти служителите да могат да ги променят сами.

Продукти

Предлагани продукти към Съвременни решения за офис бюрото

 
Всички цени в сайта са с включено ДДС

Контакт

тел.0893358866
gsm: 0879465072
email: perfektmebel.sofia@gmail.com

Вашето меню

Вашата кошница

Вашата кошницаНяма добавени артикули
басейни
спални ковано желязо
обзавеждане за баниКухни
Къща